Process

Voor mij staat centraal dat de totstandkoming van het schilderij een samenwerking is tussen degene voor wie ik het schilderij maak en mij.  Op deze manier kunnen we samen tot iets unieks en persoonlijks komen. Ik heb mij zo veelzijdig mogelijk ontwikkeld en schilder in veel verschillende stijlen. In veel van mijn werken ligt de focus op cultuur, mode en natuur.

Mijn design proces bestaat uit het doorlopen van een aantal stappen :

  • In een eerste gesprek leer ik jou kennen door middel van een vraaggesprek bij je thuis.
  • Vervolgens bekijken we samen verscheidene beelden om zicht te krijgen op wat voor kleuren, vormen, contrasten en manier van schilderen jou aanspreken.
  • Op basis van het interview en de verschillende kleur/vorm/foto testen ontwikkel ik 5 ideeën en kleurkaarten. De ideeën zijn geïnspireerd op waarden die voor jou belangrijk zijn en elementen die jij mooi, aspiratief en interessant vindt.
  • Deze ideeën en kleurkaarten leg ik in een tweede afspraak voor en vervolgens kunnen kleurkaarten worden verschoven en een idee en kleurkaart worden gekozen.
  •  Op basis van alle informatie bepalen we samen wat de stijl en de techniek van het kunstwerk wordt. Stijlvormen zijn: realistisch, abstract, expressionistisch. Techniekvormen zijn: aquarel-, acryl verf, inkt, krijt, houtskool of potlood.
  • Dit alles breng ik samen in een kunstwerk op maat

Je kan het design proces ook samen met je partner doorlopen!

Een schilderij kan ook als een persoonlijk cadeau worden gegeven aan iemand anders. In dit geval is mijn werkwijze iets anders dan bovenstaand proces.